Известие

Collapse
No announcement yet.

датчик за рециркулация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    И като го запечатате с ламаринка от капачка за буркан или от кен бира да речем, след има няма няколко месеца отново сте с дупка и свободно преминаващи газове
    Виж сега колега, тъй като аз не съм работил металург в Кремиковци, като видя нещо метално с формата и дебелината (приблизително) на визитна картичка му викам "ламаринка".... както и на кенчето, както и на капачката от буркан... Просто за моите познания различните видове "ламаринки" са трудно диференцируеми, но все пак съм достатъчно интелЕгентен, та да налучкам нещо по здраво и дебеличко от есенно листо. Препоръчвам ти да НЕ слагаш капачката от буркан и/или кенче, защото тези момчета които ми сложиха мойта "ламаринка" (най-прехвалените (заслужено) тук в този форум) не ги видях да хапват туршия с бира и после да разкрояват капачката на буркана и кенчетата.

---------- Post added at 17:44 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

Първоначално публикувано от DJANI 86 Покажи съобщение
    А ако се махне маркуча и да си взима чист въздух какво може да се получи.Просто не знам за какво сллужи и питам защо се запушва някои ако може да дава обяснение.МЕРСИ
    Колега, няма как да си "взима" и няма как да е "въздух". По-скоро ще "отдава" и ще е "кюмюр". Не се препоръчва ако не искаш да добиеш имидж на миньор и/или работник в котелното на кораб от 19ти век.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

е добре де тогава да го махнем тоя маркуч и да си взема чист ваздух,ане да си яде лаината

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
        Ей ще падна от коня

Аз разбих един стар свинарник/това сериозно/
        и взех от него поцинкована ламарина

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:48 ----------

Първоначално публикувано от DJANI 86 Покажи съобщение
        е добре де тогава да го махнем тоя маркуч и да си взема чист ваздух,ане да си яде лаината
        Абе пич колегите всиюките ти казахме че не може да "взима". Чист е въздуха който минава през филтъра. Ама може да земеш едно "конусче" и да го боднеш на дупката да си "взима" от там.

Comment

ааааа ок мерси сега вече знам за какво иде реч

---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

ааааааа разбрах вече за кво иде реч мерси за отговорите

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
            ...дали е по надеждно да е с ламаринка?
            Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            И като го запечатате с ламаринка от капачка за буркан или от кен бира да речем, след има няма няколко месеца отново сте с дупка и свободно преминаващи газове
            Достатъчно надеждно е, говорим за ламарина 1 мм примерно, не за капачки и кенове.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

А може ли да ми кажете дали има разлика във вървенето дали върви повече след като се сложи тапата или си е същото

Comment

Не съм забелязал да има промяна във вървежа.Има теория че ако клапана заяде в отворено положение,при определени обороти част от въздушната струя която влиза в колектора под налягане причинено от турбото ще преодолява налягането на изпускателната система и по този начин ще има загуби,т.е.част от въздуха за смесообразуването ще излиза обратно през изпускателните тръби.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                  Не съм забелязал.......
                  Колега как си запознат по всички теми направо ти се радвам много !!!
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
                    Виж сега колега, тъй като аз не съм работил металург в Кремиковци, като видя нещо метално с формата и дебелината (приблизително) на визитна картичка му викам "ламаринка".... както и на кенчето, както и на капачката от буркан... Просто за моите познания различните видове "ламаринки" са трудно диференцируеми, но все пак съм достатъчно интелЕгентен, та да налучкам нещо по здраво и дебеличко от есенно листо. Препоръчвам ти да НЕ слагаш капачката от буркан и/или кенче, защото тези момчета които ми сложиха мойта "ламаринка" (най-прехвалените (заслужено) тук в този форум) не ги видях да хапват туршия с бира и после да разкрояват капачката на буркана и кенчетата.
                    Не се безпокой за мен. Аз не си изолирам ЕГР-а, а си го поправям да си ми работи с пълна сила.
                    Просто това е възел в двигателя, за който много от хората не са склонни да инвестират малко пари и да си го поправят да си работи, като може и без него.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Мен ако питате може има лека разлика в управлението на различните варианти на двигателя 136,140 и 150 коня.
                      Съответно елиминирането на егр клапана може би става различно ?
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                        Мен ако питате може има лека разлика в управлението на различните варианти на двигателя 136,140 и 150 коня.
                        Това с ламаринката е за 136 коня... На 140 коня е бая различен ЕГРа, поне така като го гледаш и е на различно място.

Comment

Доколкото помня от другата тема - на 140 к.с. с електрическото управление на ЕГР също може да се шунтира.
                          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Да де ама хората си пишат по темата, а така като гледам не се знае кой с какъв двигател е точно.
                            Поне си го напиишете в подписа за да не се дават грешни решения.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Да де ама хората си пишат по темата, а така като гледам не се знае кой с какъв двигател е точно.
                              Поне си го напиишете в подписа за да не се дават грешни решения.
                              Ами моята е 140 и пак е с ламаринка.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Но мястото Коки наистина е различно. Отгоре е а не отпред както е на снимката.
                                безплатни обяви
                                Моята 166

Comment

Working...
                                X